Tvarohové knedlíky

Sladké hlavní jídlo. Tvarohové knedlíky přelité máslem, posypané skořicí a cukrem. Autor: siesta

Přidal:siesta, 31.7.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Tvarohové knedlíky

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kostkatvarohu
1 ksbrambora
1 ksvejce
špetkasoli
1 lžičkacukru
oříšek másla
polohrubá mouka
ovoce dle chuti
máslo
skořice
moučkový cukr

Postup přípravy

  1. Máslo si necháme změknout při pokojové teplotě, bramboru uvaříme ve slupce, oloupeme a studenou nastrouháme najemno. Přidáme ostatní suroviny a po troškách mouku a propracováváme těsto.
  2. Na vále vyválíme plát silný cca 5 mm, nakrájíme na čtverce podle velikosti ovoce. Ovoce balíme do těsta.
  3. Do vroucí osolené vody vhodíme knedlíky, vaříme dokud nevyplavou a pak ještě 10 minut. Vyndáme, necháme okapat a podáváme posypané cukrem, skořicí a přelité rozpuštěným máslem.