Tvarohové křehké fánky

Tak včera jsme tu měli popeleční středu, dnes máme u nás doma na oběd fánky. Z tvarohového těsta. Když jsem je poprvé vyzkoušela, tak jsem byla mile překvapena a od té doby jiné ani nepřipravuji. S těstem se pracuje skvěle, vůbec nelepí při vyvalování a po vysmažení je velmi křehké a zároveň vláčné. Díky rumu, který se přidává do těsta nenasáknou mnoho oleje při smažení. Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 15.2.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Velikonoce
Tvarohové křehké fánky

Suroviny

400 ghl. mouka
250 gtvaroh
1 dclmléko
50 gmáslo
2 ksvejce
1 ČLsody
3 PLkr. cukr
sůl, rum
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny dáme do misky a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále těsto vyválíme a rádýlkem nakrájíme čtverce, které z jedné strany nařízneme a přes otvor přesuneme roh těsta.
  2. Vzniknou nám fánky.
  3. Osmažíme ve větším množství horkého oleje z obou stran a ukládáme na papírové ubrousky, aby vsali přebytečný olej.
  4. Hotové posypeme moučkovým cukrem.