Tvarohové lasagne s jablky a ořechovou krustou

Lasagne nemusí být jen z těstovin a naslano. Klidně je můžete připravit i nasladko. S tvarohem, skořicí, jablky a ořechy. Autor: Luckazubata

Přidal:luckazubata, 10.10.2016
Kategorie: Těstoviny, Hlavní jídla
Tvarohové lasagne s jablky a ořechovou krustou

Suroviny

9 plátůlasagní
1 bal.tvaroh
2 lžícemedu
2 ksjablka
1 ksvejce
lžičkaskořice
lžičkavanilkového pudinku
dle chutirozinky
Ořechová krusta:
hluboký talíř mletých vlašských ořechů
lžícemedu
1 ksvejce
1 ksjablko

Postup přípravy

  1. Do většího hrnce si napustíme vodu, dáme na plotnu a až začne vřít, vhodíme do ní 9 plátů lasagní. Necháme asi 5 minut povařit do změknutí.
  2. V míse si ručním šlehačem vyšleháme vejce s rozpuštěným medem a postupně přidáváme tvaroh. Poté přidáme lžičku skořice a lžičku pudinku. Malý plech si vyložíme pečícím papírem a na dno vedle sebe položíme 3 pláty lasagní. Na ně nasypeme na kostičky nakrájené a okroužlané jablko a rozinky. Zalijeme polovinou tvarohové směsi. Přikryjeme 3 pláty lasagní. Pokračujeme opět jablkem nakrájeným na kostičky a posypeme rozinkami. Zalijeme druhou polovinou tvarohu a nahoru dáme poslední pláty lasagní.
  3. Nyní si připravíme ořechovou směs na krustu. V míse vyšleháme vejce s medem, přidáme najemno nastrouhané vlašské ořechy a 1 jablko, které jsme zbavili slupky a nahrubo nastrouhali. Takto připravenou směsí pokryjeme připravené lasagne.
  4. Pekáč zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů.
  5. Pečeme 30 minut, poté sundáme alobal a dáme ještě na 15 minut péct. Podáváme mírně vychladlé.