Tvarohové lívance přelité medem

Tvarohové lívance s medem na snídani. Připravené s láskou jsou nejlepší.

Přidal:admin, 21.4.2016
Kategorie: Chuťovky
Tvarohové lívance přelité medem

Suroviny

1 šálektvaroh
3 ksvejce
1 lžičkavanilková esence
2 lžícemed
1/2 šálkuhladká mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
špetkasůl
máslo na potření pánve

Postup přípravy

  1. Připravíme si šálek o objemu 250 ml a z chladničky večer vybereme všechny suroviny, aby ráno měli stejnou pokojovou teplotu.
  2. V malé misce smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli. V druhé misce utřeme tvaroh s vajíčky, medem a vanilkou. Do tvarohové hmoty přidáme sypkou směs a ještě jednou pořádně metličkou vyšleháme.
  3. Pánev potřeme máslem a pořádně rozehřejeme. Lžící vrstvíme lívance, které smažíme z obou stran dozlatova.
  4. Na talíři ještě vrch polijeme medem a podáváme.

Zdroj: Coolinarika