Tvarohové lodičky plněné kuřecím masem

Vynikající křehké tvarohové těsto, nádivka z kuřecího masa, sýra a kopru. Neodolatelná pochoutka.

Přidal:admin, 11.9.2015
Kategorie: Chuťovky
Tvarohové lodičky plněné kuřecím masem

Suroviny

Těsto:
250 gjemný tvaroh
200 ghladká mouka
2 ksvejce
1 lžičkasůl
2 lžičkykr. cukr
1/2 lžičkyjedlá soda
Nádivka:
300 gkuřecí prsa
80 gstrouhaný sýr Gouda
2 lžícestrouhaný parmezán
20 gmáslo
4 lžícenasekaná jarní cibulka
1 stroužekčesnek
1/2 lžičkymletý muškátový oříšek
sůl, pepř, kopr

Postup přípravy

  1. Z uvedené dávky připravíte 15 lodiček (1 lodička = 50 g - závisí to však na velikosti jedné lodičky).
  2. Nejdříve si připravíme nádivku. Kuřecí prsa umeleme na mlýnku. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na drobno nakrájený stroužek česneku a nasekanou jarní cibulku. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a necháme chvíli dusit. Na závěr přidáme nastrouhané sýry, kopr a promícháme. Nádivku necháme mírně vychladnout.
  3. Všechny suroviny na těsto dáme do misky a zpracujeme hladké nelepivé těsto (pokud se vám těsto lepí, přidejte více mouky). Těsto rozválíme na pomoučeném pracovní desce na velký plát, ze kterého vykrájíme pomocí poháru kolečka. Každé kolečko naplníme nádivkou a složíme. Lodičky ukládáme na rozpálený olej a smažíme z obou stran do zlata. Vysmažené ukládáme na papírový obrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje a podáváme.

Zdroj: Vk