Tvarohové taštičky (pirohy) plněné nutelou

Pirohy jsou oblíbeným jídlem na Slovensku. Tradiční se plní brynzou a bramborami, povidly nebo džemem, případně zelím nebo tvarohem. A co tak je naplnit nutelou? Vyzkoušejte!

Přidal:admin, 25.10.2014
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky, Chuťovky
Tvarohové taštičky (pirohy) plněné nutelou

Suroviny

Budeme potřebovat:
250 gměkký tvaroh nebo smetanový sýr
1 šálekmáslo
2,5 šálkupolohrubá mouka
1,5 šálkunutela
1/4 šálkuvoda

Postup přípravy

  1. Ve větší misce si smícháme měkký tvaroh nebo smetanový sýr spolu s máslem. Postupně přidáme mouku.
  2. Těsto si rozdělíme na 4 stejné části a odložíme do lednice na minimálně 1 hodinu.
  3. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si plech na pečení, který si vyložíme papírem na pečení.
  4. Z těsta si vyválíme tenší plát, ze kterého si nakrájíme čtverečky. Do každého čtverce si umístíme jednu čajovou lžičku nutely. Okraje těsta si navlhčíme vodou a uzavřeme tak, abychom dostali trojúhelník.
  5. Ukládáme na plech a dáme péct. Pečeme cca 12 - 15 minut. Upečené necháme vychladnout.
  6. Nutelu si zahřejeme a polijeme upečené pirohy. Podáváme. Dobrou chuť!