Tvarohoví šneci s rozinkami

Na snídani, na svačinu i na večeři. Kynuté těsto plněné tvarohem a s rozinkami.

Přidal:admin, 20.10.2015
Kategorie: Moučníky
Tvarohoví šneci s rozinkami

Suroviny

Těsto:
600 ghladká mouka
1/2 kostkydroždí
240 mlmléko
75 gmáslo
70 gkr. cukr
3 ksvejce
Nádivka:
500 gtvaroh
6 lžiczakysaná smetana
8 lžickr. cukr
1/4 lžičkyvanilková esence
1 ksvejce
1 kscitron
2/3 šálkurozinky

Postup přípravy

  1. Mléko zahřejeme, přidáme cukr. Mícháním ho rozpustíme a přidáme čerstvé droždí. Necháme vykvasit kvásek.
  2. V druhé misce smícháme mouku s máslem, přidáme vajíčka, kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout cca 1 hodinu.
  3. Tvaroh, zakysanou smetanu, kr. cukr, vajíčko a vanilkovou esenci utřeme v misce do hladka, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a znovu promícháme.
  4. Rozinky zalijeme horkou vodou a necháme je půl hodiny odstát.
  5. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučené pracovní desce do velkého obdélníku, natřeme tvarohovou náplň, poklademe rozinky a srolujeme. Nakrájíme na kousky.
  6. Připravíme si plech na pečení, dno vyložíme pečícím papírem. Na takto připravený plech ukládáme kousky. Necháme je zakryté utěrkou kynout cca 15 minut.
  7. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 30 minut. Upečené posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Coolinarika