Tvarohovo ovocná bublanina

Není sice ovocná sezóna, ale jde to připravit i z mraženého nebo zavařeného. Stačí ho rozmrazit, okapat a šup ovoce na těsto a do trouby. Jednoduchý recept, který zvládne připravit i začátečnice v pečení. Netřeba se bát receptů, je třeba je zkoušet. Já jsem také zkoušela, něco jsem si upravila podle sebe. Pekla jsem tento koláč i s višněmi a musím říct, že varianta s višněmi mi chutnala mnohem víc, ale ani tato kombinace není vůbec špatná. Autor: Adkas

Přidal:adkas, 22.1.2017
Kategorie: Moučníky
Tvarohovo ovocná bublanina

Suroviny

350 gpolohrubá mouka
150 gkr. cukr
250 gtvaroh (hrudkovitý)
5 ksvejce
2 lžičkyprášku do pečiva
200 mlolej
50-100 mlmléko
špetkasůl
1 lžičkuvanilková esence
2 lžičkymandlová esence
ovoce podle chuti

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
  2. Postupně přidáváme kr. cukr a vyšleháme tuhý lesklý sníh. Přidáme žloutky, vyšleháme, přidáme olej, mléko, vanilkovou a mandlovou esenci a vše spolu pořádně mixérem vyšleháme.
  3. Nakonec už jen vařečkou přimícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, tvaroh a těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  4. Posypeme ovocem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 35 minut.
  5. Před podáváním můžete ještě vrch posypat moučkovým cukrem.

Můj blog: Adkas-tastyfood