Tvarohovo-pomerančový dort bez cukru

Vynikající tvarohový dort s příchutí pomeranče a bez přidání cukru. Vynikající chuť a skvělý dizajn okouzlí každého. Mňam!

Přidal:admin, 2.2.2015
Kategorie: Dorty
Tvarohovo-pomerančový dort bez cukru

Suroviny

Těsto:
150 gpolohrubá mouka
60 gmáslo
1 ksvejce
20 gpřírodní sladidlo - xylitol
1 lžičkazakysaná smetana
1/2 lžičkykypřící prášek
špetkasůl
Náplň:
250 gměkký sýr
40 gkukuřičný škrob
250 gsmetana (12 procent tuku)
80 gpřírodní sladidlo - xylitol
1 ksvejce
1/2 kspomeranč - kůra
1 luskvanilka
špetkasůl
Pomerančová vrstva:
250 mlpomerančová šťáva
1 lžičkacitronová šťáva
20 gpřírodní sladidlo - xylitol
20 gkukuřičný škrob
1 lžičkavanilkové aroma

Postup přípravy

  1. Máslo vymícháme s vajíčkem, přidáme přírodní sladidlo a zakysanou smetanu. Nakonec přidáváme postupně smíchanou mouku se špetkou soli a kypřícím práškem. Důkladně vyhneteme hladké těsto, které navrstvíme do kulaté formy na pečení, kterou jsme vyložili papírem. Navrstvíme ho i na kraje kulaté formy. Průměr formy: 18 cm.
  2. Připravíme si nádivku. Do smetany si přidáme sladidlo, vajíčko, vanilku, pomerančovou kůru a kukuřičný škrob smíchaný se špetkou soli. Spolu důkladně spojíme a následně přidáváme po částech tvaroh. Takto připravenou nádivku navrstvíme na těsto a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů dokud nádivka neztuhne. Upečený dort necháme vychladnout.
  3. Připravíme si pomerančovou vrstvu. Škrob si smícháme s pomerančovou šťávou a dáme ohřát na oheň. Přidáme citrónovou šťávu, přírodní sladidlo a vanilku. Za stálého míchání spojíme a povaříme. Když máme hmotu hustší, odstavíme z ohně a ihned nalijeme na vychladlý koláč. Dáme do lednice ztuhnout. Dobrou chuť!

Zdroj: Citromhab