Tvarohový cheesecake s bílou čokoládou

Tvaroh, mascarpone, bílá čokoláda, zakysaná smetana v kombinaci s výbornými sušenkami HOBBIT (celozrnné sušenky) je brutální. Na vrchu rozmixované ovoce. Autor: cenculik7

Přidal:Karambola, 21.9.2015
Kategorie: Dorty
Tvarohový cheesecake s bílou čokoládou

Suroviny

Základ:
250 gsušenky hobby (klidně i BEBE)
100 grozpuštěné máslo
Bílá vrstva:
500 gjemný tvaroh
200 gmascarpone
150 gzakysaná smetana
2 ksvejce
200 gbílá čokoláda
2 lžícemed
1 lžičkavanilková esence
1 lžícešpaldová hladká mouka
Vrch:
500 mlrozmixované jahody
1 bal.želé na 250 ml nádivky
cukr nebo med podle chuti
borůvky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Připravíme se kulatou pečicí formu o průměru 22 cm. Dno vyložíme pečícím papírem. Troubu vyhřejeme na 160 stupňů.
  2. Sušenky rozmixujeme mixérem na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Hmotu navrstvíme na dno formy a pěkně uhladíme.
  3. Tvaroh, mascarpone, smetanu, vajíčka, med, vanilku a špaldovou mouku vymícháme do jednotné hmoty a přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu. Tvarohovou nádivku navrstvíme na základ a pěkně uhladíme. Vložíme do trouby a pečeme 55-60 minut. Pokud se střed bude třást, nevadí - chladnutím ztuhne. Po upečení necháme vychladnout.
  4. Jahody rozmixujeme (tolik jahod, abychom dostali dřeň 500 ml). Zapomněla jsem je odvážit, ale nalila jsem je po rozmixování do půl litrové sklenice a bylo to akorát :). Dřeň přelijeme do hrnce, přidáme želé a přivedeme do varu. Vaříme 1 minutu a odstavíme. Necháme mírně vychladnout a navrstvíme na tvarohovou náplň. Poklademe borůvky a odložíme do lednice nejlépe na celou noc.