NejRecept.cz Dezerty Zdravé dezerty Tvarohový cheesecake v odlehčené verzi bez mouky a cukru. Příprava mi trvala 10 minut a snědl se ještě rychleji.
Tvarohový cheesecake v odlehčené verzi bez mouky a cukru. Příprava mi trvala 10 minut a snědl se ještě rychleji.
Recept Tvarohový cheesecake v odlehčené verzi bez mouky a cukru. Příprava mi trvala 10 minut a snědl se ještě rychleji.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   6.1.2024

Tvarohový cheesecake v odlehčené verzi bez mouky a cukru. Příprava mi trvala 10 minut a snědl se ještě rychleji.

Tento recept na tvarohový cheesecake v lehčí verzi je ideální pro všechny, kteří hledají zdravější alternativu tradičního dezertu. Bez použití mouky a cukru nabízí tento cheesecake lahodný chuťový zážitek, přičemž si zachovává klasickou krémovou texturu. Hlavními ingrediencemi jsou kvalitní tvaroh a přírodní sladidla, díky čemuž je tento cheesecake bohatý na bílkoviny a má nižší glykemický index. Recept je jednoduchý na přípravu a je ideální pro ty, kdo se snaží jíst zdravě, ale nechtějí se vzdát sladkých pochoutek. Cheesecake je možné doplnit čerstvým ovocem nebo ovocnou omáčkou pro dokonalý chuťový zážitek.

10 min
Čas přípravy
Suroviny
1 bal.
bezlepkové sušenky
30 g
máslo
1 lžíce
kokosový olej
250 g
mascarpone
250 g
jemný tvaroh
podle chuti
med nebo sladidlo
250 g
maliny
1/2 bal.
želatina v prášku
Postup receptu
Vytisknout
  1. Rozmixujeme sušenky tyčovým mixérem na prášek, přimícháme rozpuštěné máslo a kokosový olej. Přidání oleje zajišťuje, že základ spolehlivě ztuhne.
  2. Připravila jsem si nejmenší kulatou formu na pečení, kterou jsem doma měla - o průměru 15 cm, a dno formy jsem vyložila pečicím papírem. Pak jsem do formy vložila rozmixovanou sušenkovou hmotu, kterou jsem lžící uhladila. Následně jsem na ni nanesla vrstvu utřeného mascarpone smíchaného s tvarohem. Osladila jsem to sladidlem, ale je možné použít i med nebo cukr podle chuti. Bylo důležité použít kvalitní mascarpone, které je tuhé a ne jeho měkké náhražky, které jsou v kelímku příliš tekuté. Kvalitní mascarpone je husté a obtížně se vybírá lžící z obalu.
  3. Na uhlazenou vrstvu mascarpone jsem položila malinovou hmotu. Maliny jsem nejprve rozmixovala tyčovým mixérem na dřeň, do které jsem přidala polovinu želatiny a pak ji jemně ohřála v mikrovlnné troubě. Tuto malinovou hmotu jsem pak nalila na vrstvu mascarpone a celý dezert jsem umístila do chladničky, aby ztuhl.
  4. Příprava tohoto dortu mi zabrala přibližně 10 minut, rozhodně ne déle. Jedná se o velmi jednoduchý recept, a dort se obvykle sní ještě rychleji, než se připraví.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář