Tvarohový dort ,,Slzy anděla,,

Famózní tvarohový dort s bílkovou pěnou na vrchu. Fantazie!

Přidal:admin, 25.4.2015
Kategorie: Dorty
Tvarohový dort ,,Slzy anděla,,

Suroviny

Těsto (1 šálek=250 ml)
1 šálekpolohrubá mouka
1 ksvejce
80 gmáslo
1/2 lžičkyjedlá soda
2 lžícemoučkový cukr
Tvarohová vrstva:
500 gjemný tvaroh
2 lžícemoučkový cukr
3 ksžloutky
100 gzakysaná smetana
1 bal.vanilkový cukr
Vrch:
3 ksbílky
3 lžícemoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Vajíčko utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáme máslo a mouku smíchanou se sodou. Zpracujeme a takto připravené těsto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na 30 minut. Tvaroh utřeme s cukrem, žloutky a vanilkou. Přidáme zakysanou smetanu a spojíme.
  2. Odleželé těsto rozválíme do požadované velikosti formy (cca prieber 22 cm) a uložíme ho na dno. Navrstvíme tvarohovou nádivku a dáme dort péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 30 minut.
  3. Bílky vyšleháme na tuhý sníh spolu s cukrem. Navrstvíme na upečenou tvarohovou nádivku a vložíme zpět do trouby. Pečeme cca 15 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Vsemzastol