NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Tvarohový koláč s bílkovou pěnou
Tvarohový koláč s bílkovou pěnou
Recept Tvarohový koláč s bílkovou pěnou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Gaštanka    ·   3.1.2015

Tvarohový koláč s bílkovou pěnou

Vynikající tvarohový koláček s bílkovou pěnou. Jeden z klasických koláčků, který peču v běžný den, kdy máme chuť na sladké. Mňam!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

2 ks
vejce
175 g
kr. cukr
12 lžic
slunečnicový olej
145 g
polohrubá mouka
2 lžíce
kakao
3 lžíce
mléko
1/2 bal.
prášek do pečiva

Krém:

4 ks
žloutky
10 lžic
kr. cukr
1/2 bal.
vanilkový pudink
500 g
tvaroh
3 lžíce
zakysaná smetana
2 bal.
vanilkový cukr
1/2 ks
citron - šťáva

Pěna:

4 ks
bílky
10 lžic
kr. cukr
1 lžíce
šťáva z citronu
50 g
hořká čokoláda
1/2 lžíce
slunečnicový olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si plech o velikosti 35 x 25 cm. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Vajíčka si vyšleháme s cukrem, přidáme mléko a mícháme do pěny. Postupně přidáváme olej a nakonec i mouku, smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Takto připravené těsto si navrstvíme na plech, který jsme si vyložili papírem.
  3. Připravíme si krém. Žloutky s cukrem vymícháme do pěny, přidáme polovinu balení pudinkového prášku a vidličkou prolisovaný tvaroh. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, kterou jsme si smíchali s vanilkou a citronovou kůrou. Připravený krém si navrstvíme na těsto, pěkně uhladíme a dáme péct na cca 20 minut.
  4. Dokud se nám peče těsto s tvarohovým krémem, připravíme si pěnu. Bílky si vyšleháme s cukrem a citrónovou šťávou na tuhou pěnu. Pěna musí být dostatečne tuhá - vyzkoušíme převrátit misku a když nám hmota nepadá, je správné vyšlehaná.
  5. Pěnu navrstvíme na koláč a dáme dopéct po dobu cca 10 - 15 minut pěkně do zlata.
  6. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni, přidáme olej. Ozdobíme vrch koláčku. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář