Tvarohový slavnostní řez - Černý princ

Super vypadající slavnostní řez. Uvnitř čeká překvapení v podobě sladké dobroty - keks Siesta. Tvarohová náplň ochucená kakaem a na vrchu kombinace hořké a bílé čokolády. Mňam!

Přidal:admin, 4.3.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Tvarohový slavnostní řez - Černý princ

Suroviny

Základ:
260 gtmavé sušenky
100 gmáslo
Krém:
500 gjemný tvaroh
100 gmoučkový cukr
1 ksvejce
40 gkakao
1 lžičkavanilkový extrakt
Dále budeme potřebovat:
1 ksvejce
1 lžícemléko
6 kskeks Siesta XXL (1 ks = 52 g)
Poleva:
100 ghořká čokoláda
100 mlsmetana ke šlehání
50 gbílá čokoláda

Postup přípravy

  1. Připravíme si formu na pečení o velikosti 20 x 20 cm, kterou si vyložíme papírem. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Sušenky vložíme do mixéru a rozdrtíme je na prach. Přidáme rozpuštěné máslo a promícháme - vytvoříme tak hmotu podobnou mokrému písku. Tuto hmotu navrstvíme na dno vyložené formy.
  3. Sušenky si potřeme rozšlehaným vajíčkem, do kterého jsme přidali 1 lžíci mléka a následně poklademe keksy Siesta. Rukama přitlačíme a odložíme do chladničky.
  4. Připravíme krém. Tvaroh utřeme s cukrem, přidáme rozšlehané vajíčko a spojíme. Nakonec přidáme vanilkový extrakt a kakao. Připravený krém navrstvíme na sušenky a pěkně uhladíme.
  5. Dáme péct do předem vyhřáté trouby po dobu 50 - 60 minut. Troubu vypneme, pootevřeme dvířka, ale koláč nevybíráme. Necháme ho při otevřených dvířkách vychladnout cca 15 minut. Po 15 minutách koláč vyjmeme a necháme zcela vychladnout.
  6. Smetanu ke šlehání si zahřejeme na ohni - pozor, nesmí vřít! a přidáme na kousky nalámanou hořkou čokoládu. Mícháním ji rozpustíme. Ve vodní lázni si rozpustíme bílou čokoládu. Tmavou čokoládou polijeme koláč a lžící navrstvíme hromádky rozpuštěné bílé čokolády. Pomocí vidličky uděláme různé tvary a necháme ztuhnout.
  7. Krájíme ostrým nožem, který si namočíme do horké vody. Dobrou chuť!

Zdroj: Iadorecinnamon