Tvarohový zákusek s bílkovou pěnou

Když máte v oblibě krémové koláčky, tento je tou správnou volbou. Vhodný na různé oslavy, párty nebo jen tak ke kávičce. Mňamka!

Přidal:admin, 6.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Tvarohový zákusek s bílkovou pěnou

Suroviny

Těsto:
250 gpolohrubá mouka
100 gmoučkový cukr
120 gmáslo
2 ksžloutky
1/4 bal.prášek do pečiva
špetkasůl
Náplň:
750 gtvaroh
150 gmoučkový cukr
3 ksžloutky
1 lžičkavanilkový extrakt
1 kscitron - kůra
2 lžícedětská krupice
Pěna:
10 ksbílku
400 gkr. cukr
40 gkukuřičný škrob
Dále budeme potřebovat:
meruňkový džem
moučkový cukr

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech na pečení o velikosti 36 x 24 cm. Vyložíme ho papírem a připravíme si těsto.
  2. Máslo s cukrem vymícháme do pěny, postupně přidáme žloutky a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Vyhneteme hladké těsto, které si rozválíme do požadované velikosti.
  3. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 7-8 minut. Upečené těsto vyjmeme a potřeme meruňkovým džemem.
  4. Žloutky s cukrem si vymícháme do pěny, přidáme citronovou kůru a vanilkový extrakt. Důkladně promícháme a nakonec přidáme i tvaroh s dětskou krupicí. Vymíchanú nádivku navrstvíme na meruňkový džem a dáme dál péct po dobu cca 20 - 25 minut.
  5. Bílky s cukrem a škrobem vyšleháme ve vodní lázni na tuhý krém. Rovnoměrně ho navrstvíme na upečený koláč a vrátíme zpět do trouby - pečeme cca 15 - 20 minut při teplotě 100 stupňů.
  6. Upečený koláč vyjmeme, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné řezy. Dobrou chuť!

Zdroj: Citromhab