Tvarohový zákusek s roládkami

Luxusní tvarohový zákusek se šnekovým efektem na vrchu. Je to velmi jednoduché. Stačí si upéct rolády, ty nakrájet a poskládat na dno pekáče, natřít tvarohovou nádivku a položit korpus. Převrátíte celý koláček a tamdádadáááá - hotovo!

Přidal:admin, 24.11.2014
Kategorie: Koláče, cukroví
Tvarohový zákusek s roládkami

Suroviny

Těsto na 2 ks rolády:
2 x 4 ksvejce
2 x 4 lžícekrystalového cukru
2 x 4 lžícepolohrubé mouky
marmeláda
Tmavé těsto:
3 ksvejce
3 lžícekrystalového cukru
2 lžícekakaa
1 lžíceoleje
3 lžícepolohrubé mouky
1 ksprášek do pečiva
Tvarohová náplň:
0,5 kgtvarohu
400 mlzakysané smetany
3 kssmetanový krém nebo vanilkový jogurt
1 ksželatinový ztužovač za studena
150 gmoučkového cukru
Želatina:
4 ksdortové želé čiré
1 lvody
4 lžícekrystalového cukru

Postup přípravy

  1. Začneme si připravovat rolády. Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme polohrubou mouku.
  2. Připravené těsto vylijeme na plech o rozměrech 40 cm x 30 cm a pečeme při 180 stupních asi 10 minut. Takto si připravíme dvě rolády.
  3. Upečené rolády ještě za horka stočíme, necháme vychladnout, pak je potřeme marmeládou a znovu stočíme.
  4. Plech s rozměry 28 cm x 38 cm si vyložíme alobalem.
  5. Dortové želé si připravíme podle návodu, použijeme 4 ks a 1 litr vody. Povaříme asi jednu minutu. Takto připravenou želatinu vylijeme na plech s alobalem a necháme pořádně vychladnout, aby želatina ztuhla.
  6. Připravíme si tmavou piškotu. Dáme vyšlehat vejce s cukrem. Přidáme kakao. Přidáme olej. Nakonec přidáme mouky s práškem do pečiva.
  7. Takto připravené těsto vylijeme na plech o rozměrech 28 cm x 38 cm, pečeme při 180 stupních asi 15 minut.
  8. Suroviny na tvarohovou nádivku vymícháme mixérem, přidáme želatinový ztužovač.
  9. Vychladlé rolády pokrájíme na kousky a poklademe je na ztuhlou želatinu.
  10. Na rolády vylijeme tvarohovou nádivku. Pěkně uhladíme a přiložíme tmavou piškotu.
  11. Celý koláč necháme alespoň 3 hodiny v chladu, pak na vrch přiložíme tác a otočením převrátíme koláč na druhou stranu. Opatrně stáhneme alobal a krájíme na porce. Dobrou chuť!

Děkujeme za fotopostup Martine V.