Famózní tvarohový ZEBRA dort

Vynikající dort plný měkkého sýra. Kakaový základ v kombinaci se sýrovou nádivkou je k sežrání.

Přidal:admin, 5.1.2015
Kategorie: Dorty
Famózní tvarohový ZEBRA dort

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
120 gkr. cukr
1/2 bal.prášek do pečiva
120 gpolohrubá mouka
2 lžícekakao
Krém:
250 mlmléka
200 gkr. cukr
4 ksžloutek
3 lžícerum
500 mlsmetana
500 gměkký sýr (tvaroh, mascarpone, ...)
2 lžícekakao
20 gčirá želatina

Postup přípravy

  1. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny a postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Takto připravenou hmotu vylijeme do kulaté formy (průměr 26 cm), kterou jsme si vystlali papírem a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Upečené necháme vychladnout.
  2. Připravíme si krém. Želatinu si namočíme do vody podle návodu. Mléko, cukr a žloutky si dáme do hrnce a zahřejeme na ohni. Přidáme namočenou želatinu a zahříváme (pozor, nesmí nám to vřít!). Tvaroh si smícháme s rumem, vyšlehanou smetanou a postupně přidáváme teplou želatinovou hmotu. Důkladně vymícháme.
  3. Hmotu rozdělíme na 2 části. Do jedné přidáme kakao a promícháme.
  4. Na vychladlý korpus (ve formě) si začneme vrstvit nádivky tak, abychom vytvářeli efekt zebry. Nejlepší je vrstvit to způsobem - do středu dáme 2 lžíce bílého krému, do středu bílého krému dáme 2 lžíce kakaového a postup opakujeme dokud se nám nádivky neminou. Dáme do lednice minimálně na 8 hodin a podáváme. Dobrou chuť! 

 Zdroj: Nosalty