Tyrolské špenátové knedlíky

Tyrolské špenátové knedlíky. Autor receptu: Adddy17

Přidal:Adddy17, 8.8.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Tyrolské špenátové knedlíky

Suroviny

Budeme potřebovat:
200 gšpenátu
50 gstrouhaného sýra
75 gveky
3 lžícepolotučného mléka
strouhaný muškát. oříšek
1 ksvejce
sůl, pepř, mandlové lupínky

Postup přípravy

  1. Špenát uvaříme. Nakrájíme veku na kostičky a smícháme s mlékem. Půlku sýra nastrouháme a půlku nakrájíme na kostičky. Smícháme špenát, vejce a kostičky sýra. Přidáme k vece. Přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek. Hmotu prohněteme a přikrytou necháme 30 min odpočívat.
  2. Ze špenátové hmoty vytvoříme navlhčenýma rukama knedlíky a vložíme do osolené vařící vody, při nízké teplotě 12-15 min vaříme.
  3. Knedlíky vyjmeme z vody, necháme okapat. Dáme na talíř, posypeme mandlovými lupínky a strouhaným sýrem.