Ultra rychlý oběd nebo večeře z listového těsta

Rychlý oběd nebo večeře. Listové těsto používám v kuchyni velmi často. Je mnohem rychlejší než kynuté a když si ho koupíte v obchodě už rozválené, nemusíte se babrat ještě s válením. Rozložíte s papírem, přeložíte na plech, pokladete suroviny, zabalíte a pečete. Já jsem dělala prokládaný závin se slaninou, cibulí, klobásou a přelila jsem to česnekovým dresinkem ze zakysané smetany. Samozřejmě můžete použít i jiné suroviny, co máte v lednici nebo co máte nejraději. Závin jsem už dělala na několik způsobů, i nasladko i naslano. Slaný nám chutná více, sladké dělávám spíše nepečené, například piškotový dort. Autor: Karambola

Přidal:Karambola, 23.12.2014
Kategorie: Hlavní jídla, Silvester a Nový rok
Ultra rychlý oběd nebo večeře z listového těsta

Suroviny

1 bal.listové těsto
100 gslanina
100 gklobása
1 kscibule
250 mlzakysaná smetana
250 gtvrdý sýr
dle chutisůl, pepř
dle chutipetrželka
2 stroužkyčesnek
1 ksžloutek

Postup přípravy

  1. Slaninu i klobásku nakrájíme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Zakysanou smetanu osolíme, opepříme, přidáme čerstvou petrželku a prolisovaný česnek. Promícháme.
  3. Těsto přeložíme na plech, který jsme vystlali papírem.
  4. Střed potřeme smetanovým dresinkem a navrstvíme slaninu, cibuli a sýr. Přeložíme jednu stranu, znovu navrstvíme smetanový dresink, poklademe klobásu, navrstvíme cibuli a posypeme strouhaným sýrem.
  5. Kraje potřeme rozšlehaným žloutkem a přeložíme druhou stranu. Pěkně kraje zatlačíme, aby nám během pečení nevytekl sýr a žloutkem potřeme i celý povrch.
  6. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 160 stupňů pěkně dozlatova. Vrch polijeme zbylým smetanovým dresinkem. Dobrou chuť!