Uzená kýta na grilu

Grilovanou kýtu podáváme s česnekovým dresinkem a chlebem. Ještě doplníme zeleninovou oblohou. Autor: Lenulka

Přidal:LENULKA, 16.6.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky
Uzená kýta na grilu

Suroviny

Suroviny :
1/2 kguzené vepřové kýty
dle chutigrilovací koření
dle potřebyolej
dle chutipivo
1 lžičkapesta z medvědího česneku
Dresink :
1 kszakysaná smetana
2 stroužkyčesneku
dle chutisůl

Postup přípravy

  1. Uzenou kýtu nakrájíme na plátky.
  2. Do misky si dáme grilovací koření, pesto z medvědího česneku, 2 lžíce oleje a trochu piva. Zamícháme a touto směsí potíráme během pečení uzenou kýtu.
  3. Dresink si připravíme ze zakysané smetany, prolisovaného česneku a podle chuti dosolíme.
  4. Grilovanou kýtu podáváme s česnekovým dresinkem a chlebem. Ještě doplníme zeleninovou oblohou.