NejRecept.cz Část dne Oběd Uzené maso s knedlíkem a zelím
Uzené maso s knedlíkem a zelím
Recept Uzené maso s knedlíkem a zelím
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
sonizna    ·   24.11.2015

Uzené maso s knedlíkem a zelím

Uzené maso s knedlíkem a zelím. Autor: sonizna

Suroviny
500 g
uzené maso
1 ks
knedlík
1 ks
cibule
1 ks
zelí
5 lžic
sádlo
3 lžíce
hladká mouka
2 ks
bobkový list
2 lžíce
cukr
2 lžíce
ocet
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sádlo rozpustíme v hrnci a přidáme najemno nasekanou cibuli. Opečeme ji do sklovita.
  2. Poté přidáme nakrouhané zelí, bobkový list a podlijeme vodou. Přidáme kmín, sůl a pepř a dusíme 20 minut. Podle potřeby podléváme.
  3. Poté ochutíme octem a cukrem – množství přizpůsobte podle chuti. Ještě chvíli povaříme.
  4. Mezitím si dáme napařit knedlík a uzené maso nakrájíme na plátky a povaříme.
  5. Knedlík nakrájíme na plátky a zalijeme zelím, nahoru dáme plátek uzeného masa a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář