Uzené maso s knedlíkem a zelím

Uzené maso s knedlíkem a zelím. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 24.11.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Uzené maso s knedlíkem a zelím

Suroviny

500 guzené maso
1 ksknedlík
1 kscibule
1 kszelí
5 lžicsádlo
3 lžícehladká mouka
2 ksbobkový list
2 lžícecukr
2 lžíceocet

Postup přípravy

  1. Sádlo rozpustíme v hrnci a přidáme najemno nasekanou cibuli. Opečeme ji do sklovita.
  2. Poté přidáme nakrouhané zelí, bobkový list a podlijeme vodou. Přidáme kmín, sůl a pepř a dusíme 20 minut. Podle potřeby podléváme.
  3. Poté ochutíme octem a cukrem – množství přizpůsobte podle chuti. Ještě chvíli povaříme.
  4. Mezitím si dáme napařit knedlík a uzené maso nakrájíme na plátky a povaříme.
  5. Knedlík nakrájíme na plátky a zalijeme zelím, nahoru dáme plátek uzeného masa a podáváme.