Vafle z ovesných vloček s ovocem

Zdravá snídaně nebo zdravá večeře? I jedno, i druhé. S ovocem, arašídovým máslem, jsou fantastické a hlavně zdravé. Autor: Lucka

Přidal:luckazubata, 5.8.2016
Kategorie: Fitness, Moučníky, Pečivo, Zdravé recepty
Vafle z ovesných vloček s ovocem

Suroviny

1 ksvejce
1 1/2 hrnkuovesných vloček
1/4 hrnkumléka
2 lžičkymedu
1 lžičkaskořice
půl lžičkykypřícího prášku do pečiva
1 ksjablko
švestky
ostružiny
arašídové máslo

Postup přípravy

  1. V míse si pořádně rozkvedláme vajíčko a smícháme s vlažným mlékem. Nasypeme vločky, které musí být ponořené. Necháme je chvíli zvlhnout, aby naboptnaly.
  2. Přimícháme med, skořici a kypřící prášek. Plech si vyložíme pečícím papírem. Nalijeme směs a rovnoměrně ji rozetřeme.
  3. Dáme na 10 minut do trouby, kterou jsme si nechali předem rozehřít na 180 stupňů.
  4. Mezitím si na struhadle nahrubo nastrouháme jablko. Těsto vytahneme a na půl plechu dáme jablko. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 minut.
  5. Po vytažení necháme chvíli vychladnout a nakrájíme na čtvrtiny. Každé dvě čtvrtky nám utvoří jednu vafli. Spodní vrstva bude ta s jablky a na ni položíme jednu suchou. Tak složíme i druhou vafli. Jednu vafli potřeme arašídovým máslem a poklademe švestkami a na druhou dáme rozmačkané ostružiny. Dobrou chuť!