Vaječná pomazánka

Vaječná pomazánka od HeMiShEk. Vhodná na oslavy na jednohubky, případně na chlebíčky pod šunku nebo jen tak na snídani k chlebu. Klasika je klasika - tedy alespoň u nás doma se do vajíčkové pomazánky přidává i plnotučná hořčice. Někdo to nemá rád, my doma ano. Vyzkoušejte.

Vaječná pomazánka

Suroviny

6 ksvejce
1 ksvětší cibule
1 lžíceplnotučná hořčice
4 lžícemásla (rama, perla)
dle chutisůl, pepř

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme na tvrdo. Mezitím si nakrájíme cibulku na jemno. A dáme do misky.
  2. Přidáme uvařená nakrájená vejce (krájím je přes kráječ na vejce, 2x). osolíme a opepříme.
  3. Přidáme hořčici a máslo. Vše důkladně promícháme. A pomazánka je hotová. Dochutit ji můžeme pažitkou a jinými bylinkami.