Vajíčková pomazánka z lučiny

Lehká vajíčková pomazánka, připravená z nadýchané Lučiny. Podáváme s čerstvým tmavým pečivem. Autor: siesta

Přidal:siesta, 4.5.2015
Kategorie: 15 minutovky, Pomazánky
Vajíčková pomazánka z lučiny

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 ksvejce
200 glučiny
50 gmargarínu/másla
2 lžícesmetany nebo mléka
50 gpórku nebo pažitky
sůl

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo.
  2. V misce si vyšleháme lučinu s margarínem/máslem a smetanou. Přidáme najemno nakrájený pórek nebo pažitku a důkladně promícháme. Nakonec přidáme nahrubo nastrouhaná vejce a jen lehce je do pomazánky vmícháme. Dochutíme solí.
  3. Podáváme s čerstvým tmavým pečivem. Dobrou chuť!