Vajíčkový salát

Už se blíží Vánoce a salát přece nesmí chybět. Máte raději bramborový nebo vajíčkový salát?

Přidal:admin, 4.12.2015
Kategorie: Saláty
Vajíčkový salát

Suroviny

10 ksvejce
250 gmajonéza
250 gbrambory
150 gokurka sterilovaná
50 gcibule
40 ghořčice plnotučná
20 mlocet
30 gsůl
20 gcukr mletý (práškový)
5 mlworcester

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, pak je očistíme a nakrájíme na maličké kostičky nebo protlačíme přes salátovou mřížku.
  2. Cibuli očistíme a na jemno nakrájíme a osolíme , aby změkla.
  3. V misce utřeme majonézu s hořčicí a octem  /dát raději poloviční množství a nakonec dochutit/, přidáme moučkový cukr a worcester /platí totéž jako při octě/.
  4. Do této směsi přidáme brambory, vajíčka uvařená natvrdo (protlačujeme také přes salátovou mřížku), přidáme cibuli a sterilované ukorky nasekané na jemné kostičky.
  5. Vše spolu promícháme a podle potřeby dochutíme octem a worcesterem a popřípadě rozředíme nálevem z okurek. Nejlépe chutná vychlazený. Podáváme s pečivem nebo k řízkem.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou