Valašské kousky s těstovinou

Výborné, na přípravu nenáročné hlavní jídlo, které připravíte za pár minut. Jako přílohu můžete zvolit těstovinu nebo rýži.

Přidal:admin, 28.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Valašské kousky s těstovinou

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kelímekzakysané smetany
400 gmasa (může být vepřové nebo kuřecí, já použila vepřové palce)
sůl
pepř
cibule
kousek sádla
kousek másla
5 - 6 ksžampionů
1 lžícenasekaného kopru
1 lžícehladké mouky
půlhrnku mléka

Postup přípravy

  1. Maso můžeme použít jakékoliv.
  2. Nakrájíme ho na větší nudličky. Cibuli a žampiony očistíme. Cibuli nasekáme najemno, žampiony na plátky.
  3. Na sádle necháme zesklovatět cibuli. Přidáme maso, orestujeme a směs osolíme a opepříme.
  4. Maso necháme zatáhnout. Směs podlijeme horkou vodou a necháme dusit.
  5. Zalijeme mlékem, ve kterém jsme si rozmíchali hladkou mouku a zakysanou smetanu. Chvíli povaříme a nakonec přidáme nasekaný kopr. Příloha: těstovina nebo rýže.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem