Vanilkové rohlíčky

Pečení vánočního cukroví je v plném proudu. Tradiční vánoční vanilkové rohlíčky jsou podmínkou každých Vánoc. Každý má svůj osvědčený recept, který peče, ale sem tam třeba vyzkoušet i něco nového. Tyto jsou měkoučké, křehoučké a na jazyku se rozplývají. Jsou prostě fantastické.

Přidal:admin, 1.12.2016
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Vanilkové rohlíčky

Suroviny

250 ghladká mouka
100 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
5 gprášek do pečiva
200 gmáslo
100 gmleté vlašské ořechy
1 ksvejce
moučkový a vanilkový cukr na obalení

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny důkladně zpracujeme do hladkého těsta.
  2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně půl hodinu.
  3. Troubu předehřejte na 200 stupňů, připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem a můžeme se pustit do přípravy.
  4. Z těsto odebíráme menší kousky, ze kterých tvarujeme rohlíčky.
  5. Ukládáme na plech a pečeme 10-12 minut.
  6. Upečené necháme mírně vychladnout a obalíme je v moučkovém a vanilkovém cukru.

Zdroj: Citromhab