Vánoční ruské klobouky

Velmi pěkné koláčky, na které se budete muset vyzbrojit o trošku větší trpělivostí než u klasických vánočních koláčcích.

Přidal:admin, 7.12.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Moučníky, Vánoce
Vánoční ruské klobouky

Suroviny

Těsto:
12 ksvajec
12 lžickr. cukr
10 lžicvoda
3 lžícekakao
1/2 bal.prášek do pečiva
250 gpolohrubá mouka
Krém:
500 mlmléko
5 lžichladká mouka
1 bal.vanilkový cukr
150 gkr. cukr
125 gmáslo
100 gmoučkový cukr
Dále budeme potřebovat:
100 gčokoláda
50 gmáslo
2 lžíceolej
150 gkokos

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme s cukrem (4 lžíce) do pěny. Žloutky spolu s cukrem (8 lžic) vyšleháme do pěny, přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Nakonec jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  2. Těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.
  3. Mléko, mouku, kr. a vanilkový cukr dáme vařit na mírný oheň - uvaříme hustý pudink, který odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a postupně po lžících přidáváme vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém.
  4. Z těsta pomocí formičky vykrájíme kolečka, které slepíme krémem. Boky také potřeme krémem a obalíme je v kokosu. Vrch zalijeme čokoládou, do které jsme přidali máslo a olej. Necháme ztuhnout.

Zdroj: Recepti iz moje biljeznice