Vánoční strojkové cukroví máčené v čokoládě

Vynikající kakaové sušenky máčené v bílé čokoládě. Vypadají skvěle z talíře zmizí za pár minut.

Vánoční strojkové cukroví máčené v čokoládě

Suroviny

Budeme potřebovat:
90 gmoučkový cukr
1 ksvejce
40 gkakao
140 ghladká mouka
100 gmáslo
marmeláda na lepení
čokoláda na máčení

Postup přípravy

  1. V misce smícháme mouku s kakaem, přidáme moučkový cukr a na kostičky nakrájené máslo. Nakonec přidáme vajíčko a důkladně zpracujeme jednotnou hmotu, kterou vložíme do mlýnku a protlačujeme "kukuřičky". Pokud máte menší zdobící stříkačku, můžete použít i tu.
  2. Jednotlivé kukuřičky ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme cca 6-7 minut při teplotě 180 stupňů. Upečené necháme vychladnout na plechu.
  3. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme ji mírně vychladnout. 2 kukuřičky slepíme marmeládou a kraje namočíme do bílé čokolády. Necháme ztuhnout na mřížce.

Zdroj: Coolinarika