Vařené hovězí s koprovou omáčkou

Chutně a tradičně. Hovězí vařené s tradiční koprovou omáčkou. Hlavní jídlo, které zasytí. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 26.3.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Vařené hovězí s koprovou omáčkou

Suroviny

Potřebujeme:
hovězí maso
300 mlsmetana na vaření nebo šlehačkový
2 lžícehladká mouka
2 lžícemáslo
1/2 litrůmasový vývar (z 1 kostky bujónu Masox)
1 lžícecukr
2 lžíceocet
1 svazekkopr
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Hovězí masíčko si uvaříme v polévce, bylo by škoda jen tak ve ho vařit ve vodě. Nařežeme si ho na plátky napříč vláknům a podáváme s omáčkou a knedlíkem.
  2. Omáčka: Mouku dáme do rozehřátého másla a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji vývarem a pořádně rozšleháme, necháme ji sevřít a teplotu následně snížíme. Povaříme za občasného míchání přibližně 20 minut.
  3. Smetanu přilijeme a krátce povaříme. Ochutíme omáčku octem, cukrem a osolíme podle chuti. Na závěr přimícháme nakrájený kopr.
  4. Omáčku servírujeme s hovězím masem a knedlíkem nebo natvrdo uvařenými vajíčky a bramborami.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou