Vdolky alá Honzík s tvarohem a grankem

Dejte pozor smaží se to rychle, proto mám taky takové černochy :D ale ničeho se nebojte když je náhodou spálíte jako já, tak i tak chutnají dokonale a není z toho nic cítit. Autor: Honzík

Přidal:Honzík Drew Čubr, 5.4.2016
Kategorie: Moučníky
Vdolky alá Honzík s tvarohem a grankem

Suroviny

Těsto:
2 lžícecukru
2 ksvejce
1 kghl. mouky
1 kostkadroždí
3 lžíceoleje
600 mlmléka

Postup přípravy

  1. Do hrníčku si dáme vlažné mléko cukr a droždí a necháme ho vzejít. Mezi tím si dáme do mísy mouku, sůl, vejce, olej, když máme kvásek vykynutý, tak ho vlijem do mísy a zpracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme mléko.
  2. Když máme těsto zpracované, tak ho přikryjeme utěrkou a necháme ho na teplém místě vykynout cca hodinu.
  3. Když máme těsto vykynuté, tak si ho rozdělíme na dvě části (kdo nechce nemusí) a rozválíme ho na pomoučněném vále.
  4. Když máme těsto vyválené, tak vezmeme hrníček a vykrojíme vdolky a do každého vdolku uděláme uprostřed palcem ďolík. Necháme ještě 15 minut kynout a pak už jen smažíme na oleji.
  5. PS: dejte pozor smaží se to rychle, proto mám taky takové černochy :D ale ničeho se nebojte když je náhodou spálíte jako já, tak i tak chutnají dokonale a není z toho nic cítit. Jinak ozdobte si je čím chcete, nutellou, marmeládou, tvarohem a pod. Já dávám tvaroh a posypu to ještě grankem, to pak libový :)