Vdolky s povidly, tvarohem a šlehačkou

Zchladlé vdolky podélně rozkrojíme. Potřeme povidly, posypeme tvarohem, ozdobíme šlehačkou a podáváme. Autor: siesta

Přidal:siesta, 28.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky
Vdolky s povidly, tvarohem a šlehačkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 ghladké mouky
250 mlmléka
1/2 kostičkykvasnic
hrstcukru
špetkasoli
2 ksvejce
5 lžicoleje
Na podávání:
hrušková nebo jablečná povidla
tvrdý tvaroh
šlehačka

Postup přípravy

  1. Ohřejeme mléko, přidáme lžičku cukru a nadrobené kvasnice a necháme vzejít kvásek. Přidáme ho k ostatním surovinám a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teple vykynout.
  2. Z těsta tvoříme bochánky, přendáme na plech a ještě chvilku necháme kynout. Potřeme rozehřátým sádlem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut dozlatova.
  3. Zchladlé vdolky podélně rozkrojíme. potřeme povidly, posypeme tvarohem, ozdobíme šlehačkou a podáváme.