Velikonoční beránek/jehně

Zvyknete na Velikonoce péct beránka/jehně? Klasika je klasika, proto vyzkoušejte tento tradiční velikonoční recept.

Přidal:admin, 20.3.2015
Kategorie: Velikonoce, Moučníky
Velikonoční beránek/jehně

Suroviny

Budeme potřebovat:
150 gmáslo
150 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 kscitron - kůra
1 lžícerum
špetkasůl
1 ksvejce
100 ghladká mouka
100 gpolohrubá mouka
1 lžičkajedlá soda
Dále budeme potřebovat:
3 lžícemléko
1 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Máslo utřeme se špetkou soli, s vanilkovým a moučkovým cukrem do pěny. Přidáme vajíčko a šleháme, dokud nedostaneme krémovou hmotu, do které následně přidáme oba druhy mouky spolu s jedlou sodou, rum a kůru z citrona.
  2. Vajíčko utřeme s mlékem a vanilkovým cukrem - přidáme do připravené hmoty. Důkladně spojíme a připravené těsto nalijeme do připravené formy, kterou jsme předem vymazali tukem a vysypali moukou. Pečeme v dolní třetině trouby při teplotě 180 stupňů cca 35 minut.
  3. Upečeného beránka/jehně necháme vychladnout a následně ho posypame moučkovým cukrem.

Zdroj: Coolinarika