Velikonoční čokoládová vajíčka plněná mascarpone krémem

Velikonoce se blíží a proto již nyní je třeba věnovat se tomu, co budeme péct nebo připravovat. Kreativní velikonoční vajíčka, které plníme mascarpone nádivkou a ovocným "žloutkem".

Přidal:admin, 27.2.2015
Kategorie: Chuťovky, Koláče, cukroví
Velikonoční čokoládová vajíčka plněná mascarpone krémem

Suroviny

"Bílek":
6 ksčokoládová vajíčka (duté)
150 gmascarpone (nebo jiný smetanový sýr)
30 gmoučkový cukr
1/2 lžičkycitronová šťáva
1/2 lžičkyvanilkový extrakt
125 mlsmetana ke šlehání
"Žloutek":
1 ksmaracuja (ovoce)
1 lžícemeruňkový džem
1 lžícemáslo

Postup přípravy

  1. Čokoládová vajíčka si připravíme následovně. Z vrchu si zoubkovaným nožem vyřízneme otvor, abychom mohli vrstvit mascarpone nádivku. (Jednodušší se nám bude krájet, pokud vajíčka trochu ohřejeme - ne však příliš, aby se nám čokoláda netopila).
  2. Smetanu ke šlehání si vyšleháme v misce. V druhé misce si vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový extrakt a citrónovou šťávu. Nakonec vařečkou přimícháme vyšlehanou šlehačku.
  3. Nádivku lžící navrstvíme do vajíček. 1/3 vajíčka si necháme volnou a připravíme si "žloutek".
  4. Exotické ovoce (maracuja) si očistíme a vydlabeme vnitřek. Přes sítko si propasírujeme dužinu (zbavíme se tak semínek) a přidáme marmeládu a máslo. Dáme ohřát na oheň dokud nedostaneme hladkou hmotu, kterou odstraníme z tepla. Necháme vychladnout. (Namísto maracuji lze použít mango, pomeranč, mandarinku nebo jiné ovoce, které je oranžové).
  5. Pomocí malé lžičky si navrstvíme malé množství nádivky do mascarpone krému a tak vytvoříme vzhled žloutku.
  6. Pokaždé, když s vajíčkem nepracujeme ho vkládáme do lednice, aby nám průběžně tuhlo. Nakonec je třeba, aby vajíčka odpočívali v lednici celou noc zakryty fólií. Dobrou chuť!

Zdroj: Raspberricupcakes