Velikonoční růžové řezy s piškoty

Jednoduché a fantastické růžové řezy s jahodami. Autor: Blažka

Přidal:admin, 24.3.2016
Kategorie: Moučníky
Velikonoční růžové řezy s piškoty

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
5 lžicmoučkový cukr
2 bal.jahodový pudink v prášku
1/2 bal.prášek do pečiva
Náplň:
1,5 bal.Zlatý klas nebo vanilkový pudink
500 mlmléka
1 bal.vanilkový cukr DrOetker
250 gmáslo
200 gmoučkový cukr
1 konzervajahodový kompot
podle chutirum
1 bal.kulaté piškoty

Postup přípravy

  1. Těsto:
    Bílky vyšleháme se špetkou soli na pěnu, po lžících zašleháme cukr, po jednom žloutky, 2 jahodové pudinky v prášku a prášek do pečiva. Upečeme na pečícím papíru a necháme vychladnout.
  2. Náplň:
    Mléko, vanilkový cukr a zlatý klas uvaříme na pudink. (Pokud použijete vanilkový pudink, dejte méně mléka, aby byl pudink hustší, cca 350 ml) Necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a spojíme s vychladlým pudinkem.
  3. Jahody scedíme. Šťávu si odložíme na namáčení piškotů. Šťávu přichutíme rumem a pokropíme těsto. Scezené jahody rozmixujeme, natřeme na piškot a překrojíme po šířce na polovinu.
  4. Nádivku rozdělíme na 3 části. Na jednu polovinu těsta natřeme třetinu náplní, přiložíme druhou část těsta, natřeme druhou třetinu náplní, poklademe piškoty namáčené v jahodové šťávě a natřeme zbylou náplň. Povrch ozdobíme čokoládou nebo podle vlastní fantazie. Odložíme do chladu. Nakrájíme na řezy a podáváme.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Blažena Sadovská