Velikonoční tvarohový beránek

Tradiční velikonoční beránek. Těsto připravené z tvarohu s chutí citronové kůry. Autor: diduška

Přidal:diduška, 10.6.2015
Kategorie: Moučníky, Velikonoce
Velikonoční tvarohový beránek

Suroviny

250 ghera
3 ksvejce
250 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 lžícecitronová kůra
250 gpolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
250 gtvaroh měkký
čokoláda na oči
tuk na vymazání
mouku na vysypání
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Změklou Heru utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou do pěny. Přidejte žloutky a znovu vymíchejte. Z bílků připravte tuhý sníh a zlehka ho zapracujte do žloutkové hmoty.
  2. Vmíchejte polovinu mouky s práškem do pečiva, pak přidejte tvaroh a zbytek mouky. Formu vymažeme tukem a vysypte moukou. Naplňte těstem. Mám takovou menší formu, takže by vyšly i 2 ks.
  3. Beránka pečte asi 50 min. při teplotě 160 ° C. Vyklopte ho až po vychladnutí, z čokolády mu udělejte oči a posypte ho moučkovým cukrem.