Velmi oblíbený KRÉMEŠ dort

Krémové koláče patří mezi oblíbené. Krémeš dort je však ještě lepší - krémovější a jemnější než v obchodě.

Přidal:Lacusin, 16.10.2014
Kategorie: Dorty, Moučníky
Velmi oblíbený KRÉMEŠ dort

Suroviny

Těsto:
1 bal.listové těsto
Krém:
6 ksbílku
200 gkr. cukr
špetkasoli
4 bal.vanilkový pudink
1,15 lvoda
2 bal.vanilkový cukr
250 mlsmetana ke šlehání
4 lžícemoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Nejdříve si předehřejeme troubu na 200 stupňů. Připravíme si formu na pečení ve tvaru kruhu.
  2. Listové těsto si rozválíme na 2 tenké kruhy o velikosti připravené formy. Jeden kruh si upečeme v celku a druhý si nakrájíme na trojúhelníky. Pečeme, dokud nedostanou zlatou barvu.
  3. Z bílků, cukru a soli si vyšleháme tuhý sníh.
  4. Uvaříme si pudink s vanilkovým cukrem ve vodě. (Pro lepší chuť můžeme použít i mléko). Za stálého míchání přidáváme vyšlehané bílky. Vaříme ještě cca 3-4 minuty a takto horkou hmotou zalijeme upečené listové těsto, které jsme nechali ve formě. Necháme vychladnout.
  5. Vyšleháme si smetanu ke šlehání s práškovým cukrem a navrstvíme ji na vychladlý vanilkový krém. 
  6. Poklademe nařezané trojúhelníky a vložíme do lednice na cca 4 hodiny.
  7. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!