Věnečky s lehkým máslovým krémem

Venečky s lehkým máslovým krémem. Autor: Ivetussinka

Přidal:Ivetussinka, 12.5.2015
Kategorie: Moučníky
Věnečky s lehkým máslovým krémem

Suroviny

Pálená hmota:
115 gmouka hladká
50 golej
150 gvoda
2 gsůl
3 ksvejce
Lehký máslový krém:
440 gmléko
40 gpudink
130 gcukr krupice
30 gžloutky
115 gmáslo
15 grum nebo aroma
10 gcukr vanilkový

Postup přípravy

  1. Pálená hmota: Vodu, olej a sůl přivedeme k varu. Přisypeme hladkou mouku a restujeme než se nám vytvoří koule, která se nebude lepit na strany. Dáme na tácek a necháme vychladit. Po vychladnutí vymícháme s vejci a stříkáme sáčkem s řezanou trubičkou do tvaru věnečků na plech, který pak pokropíme vodou. Pečeme v troubě při 240 st. C - pec se nesmí otevřít prvních 10 minut jinak venečky nemají svůj tvar - nenaskočí. Po upečení rozkrojíme na půlku, dáme krém, přiložíme druhou polovinu, kterou jsme potáhli ve fondánové polevě.
  2. Lehký máslový krém: Mléko (340 ml), cukr dáme do kastrůlku a necháme vařit. Zbylé mléko vymícháme s pudinkem a žloutky. Pak nalijeme do horkého mléka a provaříme min. 5 minut. Pak vylijeme na plech, posypeme vanilkovým cukrem a necháme vychladit. Po vychladnutí zašleháme máslo a přidáme rum (aroma).