Věnečky z odpalovaného těsta

Něco pro náročnější mlsouny. Odpalované těsto, vanilkový krém. Mňamka!

Přidal:admin, 5.4.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Věnečky z odpalovaného těsta

Suroviny

Těsto:
2,5 dclvody
80 gmargarín /např. Hera/
160 ghrubé mouky
4 ksvejce
špetkasoli
tuk na pomaštěný plechu
Náplň:
5 dclmléka
80 gkr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
2 bal.Zlatý klas/vanilkový pudink
200 gmásla

Postup přípravy

  1. Vodu, sůl, margarín - přivedeme do varu. Do vroucího pomalým proudem přidáváme mouku a za stálého míchání povaříme na okraji sporáku, dokud se nám nezačne vytvářet povlak na hrnci. Do vychladlého těsta postupně po jednom zamícháme /můžeme i mixérem/ vajíčka a důkladně vypracujeme na hladké těsto.
  2. Z těsta pomocí sáčku stříkáme na plech kolečka. Stříkáme je dál od sebe, jinak se slepí a nebudou pěkné. Pečeme je v horké troubě (200 stupňů) a když věnečky narostou teplotu trošku stáhneme (170 stupňů) a dopečeme. POZOR, troubu během pečení neotvírat.
  3. Po vychladnutí rozřízneme na polovinu jemným zoubkovaným nožem.
  4. Krém: Z uvedených surovin kromě másla uvaříme hustý pudink a po vychladnutí ho pomalu přimícháváme do rozmixovaného másla a mícháme na nejnižší rychlosti, aby se nám krém nesrazil.
  5. Naplníme věnečky a posypeme moučkovým cukrem. Nejlepší jsou když alespoň hodinku odpočinou v chladničce. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou