NejRecept.cz Těsta Odpalované těsto Věnečky z odpalovaného těsta
Věnečky z odpalovaného těsta
Recept Věnečky z odpalovaného těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   5.4.2015

Věnečky z odpalovaného těsta

Něco pro náročnější mlsouny. Odpalované těsto, vanilkový krém. Mňamka!

30 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

2,5 dcl
vody
80 g
margarín /např. Hera/
160 g
hrubé mouky
4 ks
vejce
špetka
soli
tuk na pomaštěný plechu

Náplň:

5 dcl
mléka
80 g
kr. cukr
2 bal.
vanilkový cukr
2 bal.
Zlatý klas/vanilkový pudink
200 g
másla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vodu, sůl, margarín - přivedeme do varu. Do vroucího pomalým proudem přidáváme mouku a za stálého míchání povaříme na okraji sporáku, dokud se nám nezačne vytvářet povlak na hrnci. Do vychladlého těsta postupně po jednom zamícháme /můžeme i mixérem/ vajíčka a důkladně vypracujeme na hladké těsto.
  2. Z těsta pomocí sáčku stříkáme na plech kolečka. Stříkáme je dál od sebe, jinak se slepí a nebudou pěkné. Pečeme je v horké troubě (200 stupňů) a když věnečky narostou teplotu trošku stáhneme (170 stupňů) a dopečeme. POZOR, troubu během pečení neotvírat.
  3. Po vychladnutí rozřízneme na polovinu jemným zoubkovaným nožem.
  4. Krém: Z uvedených surovin kromě másla uvaříme hustý pudink a po vychladnutí ho pomalu přimícháváme do rozmixovaného másla a mícháme na nejnižší rychlosti, aby se nám krém nesrazil.
  5. Naplníme věnečky a posypeme moučkovým cukrem. Nejlepší jsou když alespoň hodinku odpočinou v chladničce. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář