Vepřová krkovice na houbách

Skvělá volba na nedělní oběd. Podáváme s rýží nebo těstovinami. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 19.7.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřová krkovice na houbách

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 plátkykrkovice b.k. o výšce 1,5 cm
300 gmražených hub
1 stroužekčesneku
1 lžičkaplnotučné hořčice
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkamletého kmínu
sůl, pepř
1 lžíceoleje
1 lžícesádla
2 lžícemásla
Na zátřepku:
100 mlvody
1 lžícehladké mouky

Postup přípravy

  1. Maso neklepeme, jen nařízneme na okrajích. Pokapeme olejem, posypeme kořením a osolíme. Necháme 2 hodiny v uzavřené nádobě v lednici.
  2. Houby necháme v sítku rozmrazit. V pánvi rozpálíme sádlo a maso zprudka z obou stran restujeme celkem 10 minut.
  3. Do tlakového hrnce dáme houby, orestované maso, podlejeme cca 200 ml vody nebo vývaru a dusíme doměkka cca 20 minut. Maso vyjmeme a do hrnce přidáme hořčici, zátřepku a necháme chvilku provařit. Podle chuti event. dosolíme.
  4. Vrátíme maso a krátce prohřejeme.
  5. Podáváme s dušenou rýží, bramborem, knedlíkem nebo těstovinou.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem