NejRecept.cz Grilování a BBQ Grilované maso Vepřová krkovice pečená na pivu s bramborami
Vepřová krkovice pečená na pivu s bramborami
Recept Vepřová krkovice pečená na pivu s bramborami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Emília Raganová    ·   25.7.2018

Vepřová krkovice pečená na pivu s bramborami

Někdy se samozřejmě zažádá i nám ženám pořádný kus masa. Nemusí být pouze kuřecí, ale hlavně trošku promaštěné jako vepřová krkovice. Zvyknu ji marinovat a pak péct vcelku, ale tentokrát jsem zvolila plátky, které jsem pekla v troubě na cibulce a černém pivu. Pivo použijte černé, je mnohem lepší než klasické, během pečení krásně zkaramelizuje a dodá vynikající chuť. Autor: Milka

90 min
Čas přípravy
70 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Suroviny:

1 kg
vepřové krkovice
4 ks
cibule
podle chuti
sůl, pepř na vepřové maso
1 ks
bujón
2 dl
vody
1 plechovka
piva - lépe černé
olej

Italský salát:

3 ks
okurky
1/2 ks
pekingské zelí
1 ks
malou cibulku
3 PL
octa
5 PL
oleje
1/2 sklenice
tatarky
italské salátové koření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Krkovičku nakrájíme na pláty, osolíme, opepříme kořením na vepřové maso. Já jsem použila hotovou marinádu na krkovičku.
  2. Nechala jsem 1 hodinu odstát.
  3. Mezitím jsem si nakrájela cibuli a vložila jsem ji do pekáče a podlila olejem. Na ni jsem potom ukládala krkovičku, přikryla druhým pekáčem a vložila do trouby na 15 minut při 200 ° C.
  4. Z bujónu a 2 dl vody jsem si připravila zálivku, kterou jsem maso podlila. Dusilo se dalších 15 minut. Pak jsem ho podlila pivem a nechala jsem ho dusit 20 minut stále zakryty. Posledních 20 minut maso odkryjeme a dopečeme.
  5. Podáváme s novými bramborami a italským salátem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář