Vepřová kýta na kmínu se zelím

Pečené vepřové maso, zelí a vynikající kynutý knedlík. Fantastický oběd, který si u nás doma každý pochvaloval, tak se chci podělit i s váma. Autor: LuckaZubata

Přidal:luckazubata, 13.10.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřová kýta na kmínu se zelím

Suroviny

vepřové kýty
zelí
hladká mouka
cibule
olej
sůl, cukr
podravka
kmín
voda

Postup přípravy

  1. Zelí si nakrájíme nahrubo. Ve velkém hrnci si osmahneme na oleji cibulku, zasmažíme mouku, zalijeme trochu vodou a přidáme zelí. Přilijeme vodu a povaříme. Dochutíme cukrem a solí a přidáme kmín.
  2. Maso si omyjeme, nakrájíme na plátky, vložíme na plech, osolíme a posypeme kmínem a podravkou z obou stran. Do plechu nalijeme vodu, aby bylo maso až po kraj ve vodě.
  3. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut na maximální teplotu. Po uplynuté době musíme maso zkontrolovat a přilét vodu, aby se maso nezpálilo. Pečeme další půl hodiny a po této době opět přilijeme vodu.
  4. Pečeme ještě asi 45 minut do změknutí. Servírujeme se zelím a knedlíkem.