Vepřová panenka s višňovo-rozinkovou omáčkou

Původně měla být se švestkovou, na kterou jsem měla hroznou chuť, jenže švestky se někam vypařily. Tak jsem trošku zaimprovizovala a byla to pecka. Autor: Barbora

Přidal:admin, 20.2.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřová panenka s višňovo-rozinkovou omáčkou

Suroviny

panenka
provensálské koření
pepř, sůl
olej nebo máslo
bílé víno nebo i červené
višňová marmeláda
rozinky
bambory jako příloha

Postup přípravy

  1. Panenku jsem osolila a okořenila provensálským kořením a ze všech stran zatáhla v pánvi.
  2. Poté jsem podlila dvěma drcnutími bílého vína (červené by asi bylo lepší), nechala zasyčet, přidala cca 2 lžíce višňové marmelády a hrst rozinek a nechala zredukovat na omáčku.
  3. Vyšlo to tak zhruba na tu stejnou dobu, než se panenka propekla na medium

Zdroj: Máma v kuchyni