Vepřová panenka v smetanové omáčce

Jednoduché jídlo - vepřová panenka ve smetanové omáčce s rajským protlakem.

Přidal:admin, 18.9.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Vepřová panenka v smetanové omáčce

Suroviny

Budeme potřebovat:
600 gvepřová panenka
trochuolivový olej
2 lžícemáslo
1 ksčervená cibule
2 stroužkyčesnek
1 lžícehladká mouka
1 lžícerajčatový protlak
200 mlvoda
150 mlsmetana na vaření
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Nakrájíme ji na 1,5 cm silné plátky a lehce osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a vepřové plátky z obou stran orestujeme do zlata.
  3. Vyjmeme je na talíř a ve výpeku orestujeme na menší části nakrájenou cibuli, přidáme česnek, mouku a rajčatový protlak. Promícháme a přilijeme vodu. Když omáčka začne vřít, vložíme maso, zakryjeme a na mírném ohni chvíli podusíme.
  4. Na závěr osolíme a opepříme podle chuti, přidáme smetanu a necháme přejít varem. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika