Vepřová pečená marinovaná žebírka

Jednoduché jídlo, které dáte do trouby a nestaráte se o pečení. Marináda připravená z medu dodá žebírkům skvělou chuť!

Přidal:admin, 17.6.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřová pečená marinovaná žebírka

Suroviny

Budeme potřebovat:
700 gvepřová žebírka
1 kscitron
1 kspomeranč
2 lžičkyhořčice
2 lžícemed
2 lžícesójová omáčka
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Žebra nakrájíme na menší kousky a potřeme jejich solí a pepřem.
  2. V druhé misce si připravíme marinádu. Šťávu z pomeranče a šťávu z citronu smícháme, přidáme hořčici, med, sójovou omáčka a spojíme. Přidáme špetku pepře.
  3. Žebírka uložíme na plech nebo do zapékací misky, zalijeme připravenou marinádou a odložíme do lednice na pár hodin. Sem tam je můžeme přeložit a polít marinádou. Čím déle žebírka marinujete, tím jsou chutnější.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 1 hodinu - podle velikosti žebírek. Pravidelně jejich polievamie marinádou, která steče na dno zapékací mísy. Dobrou chuť!

Zdroj: Povar