NejRecept.cz Grilování a BBQ Grilované maso Vepřová pečená marinovaná žebírka
Vepřová pečená marinovaná žebírka
Recept Vepřová pečená marinovaná žebírka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   17.6.2015

Vepřová pečená marinovaná žebírka

Jednoduché jídlo, které dáte do trouby a nestaráte se o pečení. Marináda připravená z medu dodá žebírkům skvělou chuť!

Suroviny

Budeme potřebovat:

700 g
vepřová žebírka
1 ks
citron
1 ks
pomeranč
2 lžičky
hořčice
2 lžíce
med
2 lžíce
sójová omáčka
sůl
pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žebra nakrájíme na menší kousky a potřeme jejich solí a pepřem.
  2. V druhé misce si připravíme marinádu. Šťávu z pomeranče a šťávu z citronu smícháme, přidáme hořčici, med, sójovou omáčka a spojíme. Přidáme špetku pepře.
  3. Žebírka uložíme na plech nebo do zapékací misky, zalijeme připravenou marinádou a odložíme do lednice na pár hodin. Sem tam je můžeme přeložit a polít marinádou. Čím déle žebírka marinujete, tím jsou chutnější.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 1 hodinu - podle velikosti žebírek. Pravidelně jejich polievamie marinádou, která steče na dno zapékací mísy. Dobrou chuť!

Zdroj: Povar

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář