NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřová plec plněná ořechovou nádivkou se slaninkou
Vepřová plec plněná ořechovou nádivkou se slaninkou
Recept Vepřová plec plněná ořechovou nádivkou se slaninkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   4.9.2015

Vepřová plec plněná ořechovou nádivkou se slaninkou

Vepřová plec bez kosti plněná ořechovo-švestkovou nádivkou. V náplni je i slaninka a dodá tomu tu správnou chuť. Autor: Triniti

35 min
Čas přípravy
180 min
Čas vaření
Suroviny

Budeme potřebovat:

1,5 kg
vepřová plec
2 lžíce
estragonová hořčice
4 lžíce
olej
2 lžíce
vepřové sádlo
200 ml
světlé pivo
sůl, pepř

Dále budeme potřebovat:

100 g
uzená slanina
2 lžíce
olej
1 ks
cibule
3 stroužky
česnek
2 ks
vejce
100 g
sušené švestky
100 g
mleté vlašské ořechy
1 lžíce
nasekaná pažitka
1 lžíce
nasekaná bazalka
majoránka
muškátový oříšek
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si všechny suroviny. Maso osolíme a opepříme, potřeme hořčicí az jedné strany uděláme hluboký řez.
  2. Slaninu, cibuli, česnek a švestky nakrájíme na malé kousky. Bazalku, pažitku nakrájíme na drobno.
  3. Na rozpáleném oleji na pánvi osmahneme cibuli, slaninu a česnek.
  4. V misce utřeme vidličkou vajíčka, přidáme nasekanou bazalku a pažitku, přidáme majoránku, mleté ​​vlašské ořechy a nakrájené sušené švestky. Důkladně promícháme a nakonec přidáme vychladlou opraženou slaninu s cibulí a česnekem. Dochutíme muškátovým oříškem a solí.
  5. Dovnitř masa navrstvíme náplň a díru zašijeme potravinářskou nití.
  6. Maso vložíme do vymazaného pekáče, na vrch dáme sádlo a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 30 minut, pak teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme dále cca 1 - 1,5 hodiny. Průběžně maso podléváme pivem.
  7. Podáváme s vařenými brambory a zeleným salátem. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář