NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřové karé na hrášku s bramborovou kaší
Vepřové karé na hrášku s bramborovou kaší
Recept Vepřové karé na hrášku s bramborovou kaší
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   18.5.2017

Vepřové karé na hrášku s bramborovou kaší

Takové tradiční hlavní jídlo, které dělávám s obměnou zeleniny. Někdy ho dělám s kukuřicí, teď jsem dělala s hráškem a ještě dělám i se zelenými fazolkami. Všechny variace nám chutnají, takže se dá říci, že jídla se dají připravit na tři různé způsoby. A samozřejmě ne vždy se podává i rovnaká příloha. Dělám i jasmínovou rýži, tu miluji. Ale nejdřív ji třeba osmažit nasucho v hrnci a až potom ji zalít vroucí vodou. Tak získáte fantastickou chuť této rýže. Zkuste. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
6 plátků
vepřové karé
2 ks
cibule
maličko
olej
sůl, pepř, sladká červená paprika
voda
hrášek (čerstvý nebo mražený)
hladká mouka na zahuštění
Postup receptu
Vytisknout
  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme i poprášíme sladkou červenou paprikou.
  2. Na oleji orestujeme cibuli a zprudka na ní opečeme připravené maso.
  3. Podlijeme vodou a podusíme do měkka. Přidáme hrášek a ještě povaříme.
  4. Do hrnce přiléváme přes sítko vodu s moukou, aby nám nevznikly bulky. Zahustíme podle potřeby.
  5. Jako přílohu si uvaříme výbornou bramborovou kašičku, ale můžeme podávat i s rýží. Já jsem tentokrát zvolila bramborovou kaši s máslem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář