Vepřové karé plněné houbami s česnekem

Vepřové karé plněné houbami s česnekem obalené v slaninke.

Přidal:admin, 6.8.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové karé plněné houbami s česnekem

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgvepřové karé
150 gslanina
100 gžampiony
2 ksnakládaná okurka
2 lžícekapary (nemusí být)
1 kscibule
3 stroužkyčesnek
1 lžícemajoránka
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Okurku, cibuli, houby nakrájíme na drobno. Přidáme prolisovaný česnek, kapary a promícháme.
  2. Vepřové karé opatrně rozřízneme tak, abychom dostali velkou masovou placku.
  3. Paličkou maso pořádně naklepeme, abychom dostali tenký plát. Osolíme a opepříme podle chuti, posypeme majoránkou a navrstvíme připravenou nádivku. Opatrně srolujeme, můžeme ještě okořenit a obalíme slaninou.
  4. Rolku svážeme, aby se slanina neoddělila a uložíme ji na papírem vyložený plech na pečení.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca 60 minut. Záleží však na velikosti rolky. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika